tisdag, september 25, 2012

Ranchliv

Igår besökte vi våra vänner som bor på en av Arizonas stora rancher. Mannen i familjen är en riktig cowboy och utbildar alla gårdens hästar.

De har också hand om ranchens jakthundar som för dagen stod kedjade i löplinor. Det gör de inte varje dag utan de två tidigare gånger vi varit där har de alla varit lösa i familjens trädgård.
Familjen har också egna grisar, höns och två getter som betar med några av hästarna.

Vi åt en underbart god lunch med grillat kött, bakad potatis, grönsaker och rostade pepparfrukter där mycket av det vi åt var odlat i deras trädgård.

Efter lunchen erbjöds jag att följa med "cowboyen" Kenny och dottern Lina-May på en ridtur tillbaka till ranchens huvudkontor och lämna de hästar Kenny hade med sig när han kom hem till lunch.

Efter att ha korsat vägen bar det av i underbart avslappnad galopp över de vackra betesmarkerna. Vi bytte till långsammare gångarter endast för att passera grindar och för att göra en kort paus i en beteshage med kor då Kenny ville låta sin häst göra en stunds bokskapsjobb. Jag satt där på den trevliga valacken Leo under en precis lagom varm sol (tunna moln och säg 25-28 grader) och bara njöt avupplevelsen.

Ganska snart efter återkomsten från ridturen var det dags för oss att åka. Vi skulle vidare och möta Markus bror för middag hos broderns svärmor. Nu är vi hemma hos brodern och hans härliga familj.
Det ligger kött på grillen och snart blir det grillfest i skuggan i den härligt varma trädgården.


De hade hingstföl på c:a 6 mån här med sin mamma

Här behöver man inte binda så noga,
hästarna är tränade att stanna där de ställs



Söta getter, betade med hästarna

Kanske blir fölet Palomino precis som Buttercup,
det var för tidigt att vara säker på färgen

En av de många (nio?) fina jakthundarna 

Minitupp

Lycklig gris

En get tar siesta

1 kommentar:

Lisa sa...

Vilken häftig resa! Lätt avundsjuk här =)