måndag, september 05, 2011

De kallar det Paradiset..

Semester, ljuva efterlängtade semester.
I fredags kväll gick jag av det sista arbetspasset. Semesterns första dag i lördags började faktiskt med en tidig morgon som ägnades åt en ridtur innan en ryggsäck med min och makens viktigaste tillhärigheter, varsitt extra ombyte och kameran packades i varsin ryggsäck.
Sedan for vi, via centralen och Burger King till Slussen och för omborstigning på färjan de själva stolt kallar Paradiset.

Vi började så sakta resan ut genom skärgården skärgården mot Mariehamn medan jag och maken satt och tittade ut genom hyttfönstret. Just innan vi ska gå ut för att utforska båten ser jag på håll en gul helikopter komma flygande på anmärkningvärt låg höjd. Just precis, det visade3 sig vara en ambulanshelikopter som strax landar på plattan i båtens för.


Vi såg aldrig när helikoptern lyfte igen, men hoppas det gick bra för den som antagligen blev allvarligt sjuk så snart efter avgång.

Vår rundtur tog oss först ned på restuarangdäcket för att se var restaurangen vi bokat middag på låg. Sedan fortsatte vi uppåt för att tillbringa en bra och härlig stund med att utforska de vindlande trapporna och de många platserna på däck där man kunde njuta av vyerna i vår vackra skärgård.





När skymningen föll gå ned var det dags att gå in och njuta av underbart vällagad middag. Kryssningsmenyn bestod av kräftcheesecake, röding med kantarellstuvning (respektive helstekt hjortfilé med portvinssky) och en underbar lingonmoussebakelse.

Kvällen tillbringades sedan på de olika barerna, vi gillade nog det lugna klimatet i deras lounge bäst.

Morgonen efter väntade jag otåligt på att Markus skulle vakna och ett par timmar senare när vi ätit frukost badade vi och framförallt njöt av värmen på deras "strand". Jag kände hur välgörande värmen var och hur min kropp sög i sig UV-ljuset som en svamp. En riktig "solboost" och jag kunde inte låta blir att fundera på hur välgörande det vore för den ljusbrist som tynger ned mig så starkt senare på hösten. Den som provar får se!


Nu till en helt annan sak!
Såhär lycklig blir en "datanörd! När han just tagit emot paketet med sin nya dator:
My preciousssss  ;)




1 kommentar:

Nova sa...

Fina bilder och kul inlägg!