söndag, februari 21, 2010

Dagens hjälte och rivstart!

I tidig morgonstund precis när jag börjat tvivla och fundera på vad alternativen kunde bli så dök han upp.
Dagens hjälte var busschauffören som körde min morgonbuss. Det måste varit kämpigt att köra i snörök och halka. Dessutom skyndade han sig så gott det gick i  rådande förhållanden och ankom stationen strax innan pendeltåget skulle avgå.

Vi var mellan fem och tio personer som då laddade för fullt, sprang så fort det hala underlaget tillät och slängde oss in i första dörren. I vestibulen vi stod och pustade några sekunder innan vi satte oss. Vi tittade på varann med lättnad i blicken, vi hann! Det blev en riktig rivstart.

Väl på jobbet inser jag att vädret haft betydligt större påverkan än väntat och så gott som varenda tåg är inställt under förmiddagen. Folk har suttit fast hela natten i tåg som aldrig nådde destinationen. Det visar bara att ovädrets omfattning blev värre än ansvariga befarat. Nu har Banverket begärt så gott som alla tåg inställda, till att börja med fram till lunchtid eftersom det inte är säkert att åka, de befarar att fler tåg ska fastna. I stället läggs krut på snöröjning, växelunderhåll och att få hem de tåg som fastnat på olika platser till depåerna.

Här i depån försöker vi febrilt få växlar och spår att fungera, tåg att inte frysa ihop totalt och att styra fordon rätt till de tåg som faktiskt planeras kunna avgå senare idag.

Inga kommentarer: