fredag, juni 26, 2009

Disney, disney, disney

Två underbara dagar i Dineyland! Våra "2-day park hopper tickets" var verkligen värda sina dyra pengar.

Igår började vi med att kliva in på Disneyland och senare på dagen fortsatte vi till den andra parken Disney California adventyre.
De som säger att man bör ha två dagar för att hinna med båda parkerna har alldeles rätt. Igår tittade vi på många klassikers "hem". Provade på en del åkturer och andra upplevelser, lärde oss att hitta i de enorma parkerna och åkte det vi verkligen ville eller där köerna var acceptabelt länga. Vartefter dagen gick blev nämligen köerna längre och längre. De har dock ett smart kösystem som gör att man kan få en tid att återvända till populära attraktioner och gå och göra/åka något annant under tiden.

Det är omöjligt att beskriva alla intryck och alla roliga åkturer men vi har åkt allt från härliga vattenattraktioner, pariserhjul med gungande korgar och hitta Nemos ubåtar till hanglider och rymdrese simulatorer.
Det fanns också en äventyrlig tur i en flotte runt Jack sparrow och hans kompisars tillhåll.

Bilder? Självklart!

Pocahontas (Är detta en mula?)


Chip ´n Dale



Grizzly River run-You will get wet, you may get soaked
Vår favorit! Igår kom vi till den så sent att vi bara åkte någon gång, pga trötthet och köer. Idag däremot åkte vi den fem gånger! 4 av dem efter varandra då vi inte ville sluta och köerna i morse var nästan obefintliga.


Mickeys fun wheel
Pariserhjul med en twist, man kan välja korgar som svänger fram och tillbaka om man vill, och det gjorde vi så klart.


Berg och dalbana, lagom stor;).
Vi vågade inte åka de riktiga värstingarna.


Winnie the pooh adventures, såklart ett måste!



Water splash-En favorit



I dag dog Michael Jackson, han bodde ju här i L.A. Jag är väl inget direkt fan av honom som person men han var ju onekligen en väldigt duktig dansare och sångare. Det märks att bortgången berör amerikanerna ganska mycket och det är på nyheterna hela tiden idag.

I morgon fortsätter vi till Las Vegas, antagligen via en av L.A:s stränder. Måste ju få mig ett dopp i havet nu när jag varit här i flera dagar. Håll en tumme för att bilresan går bra och att det är lätt att hitta med de utskrivna vägbeskrivningarna.

2 kommentarer:

bengall sa...

Ser fruktansvärt roligt ut.
Jag är inte alls avundsjuk, inte alls!

Anonym sa...

Säger som Bengall,
inte alls avundsjuk ;-)
Nä men jag är jätte glad för din skull,verkligen!
Hoppas att ni får en fortsatt bra semester där borta!
Glad att pucko jag kom på att du kanske skrev här *s*
Kul att få lite uppdateringar om resan :-D
/KAttis