söndag, september 29, 2013

Vildponny och hoppbesök

Nu är det en vecka sedan jag hämtade hem den guldgula från sitt semesterhem.

Det blev ytterligare några vilodagar efter hemskomsten på grund av en tappsko.
I onsdags var det äntligen dags att skritta igång. Ovant men härligt kändes det att sitta på hans rygg igen. Pigg och glad men väldigt trevlig var han på den första turen.

Invaggad i ett bedrägligt lugn blev jag förvånad när han dagen efter visade helt andra takter genom att göra en av sina unghäst-vändingar (jag trodde han slutat med sådant nu i vuxen ålder) när han såg något läskigt. Nåväl jag reagerade bara lite saktare än honom och började precis bromsa för glatta livet när lädertygeln plötsligt släpper från tränset och jag tappar den lilla balans jag har. Några sekunder senare ligger jag på marken och rör kroppsdel efter kroppsdel och konstaterar att jag är hel men att ryggen nog fått sig en sträckning. Eikar syns inte till så det är bara att ringa J som är uppe i stallet och fråga om han kommit hem. Efter en stund inser jag att jag tappat glasögonen i fallet, och inte lyckas jag hitta dem heller eftersom marken är suddig utan dem.
Efter att ha vandrat tillbaka till stallet, fått hjälp att hitta glasögonen och skrittat den gula "odågan" en stund på banan åker jag hem och vilar både rygg och självkänsla en stund i soffan.

Utrustad med lite tuffare betsling, envishet och ett par nya tyglar så skrittade jag sedan igår förbi samma ställe som monstret gömde sig på i förrgår. Han var lite nervig, på tå, försökte vända om men snart hade vi skrittat fram och tillbaka förbi flera gånger och även stannat och nosat på monstret.

Härligt att han känner sig yngre och fräschare efter vilan, men det var ju lite synd att han för en stund glömde bort att fråga mig, sin matte om det som verkade läskigt.

Idag har Eikars semesterkompisar varit i vårt ridhus och hälsat på. Fast han verkade inte riktigt förstå att det var de som var där, han hade fullt upp med att äta gräs.
Xanadu och Lime kom för att löshoppa lite. Det märktes att X kom ihåg vad det handlade om, Lime fattade snabbt och hoppade fint. Till och med i slutet när vi höjde till 70cm för X så hängde hon med fast vi tänkt att hon kunde få låta bli. Lilla Lie tvekade först när hon såg hinderhöjden, men sedan var det precis som hon tänkte att; Det där klarar jag! Tyvärr fastnade inte de högsta hoppen på bild denna gång.

Uppvärmning
Lime i täten

Xanadu

Xanadu

X hoppar och Lime tar chansen att smita, är man russ så är manInga kommentarer: