torsdag, oktober 29, 2009

En dag i en jeep!

När detta skrivs sitter jag här i balkongdörrens öppning iförd shorts utan att frysa. Det är en känsla av skön trötthet i kroppen. Dagen tillbringades som planerat i en mini-jeep som tog oss till flera intressanta utflyktsmål.
Dagens första anhalt efter en resa på skumpiga vägar upp i bergen var Dim-grottan med sina vackra droppstenar. Vi gick 310 m ned i grottan och på väg ned gick vi säkert tusen trappsteg, inte för att jag tänkte på att räkna men enormt många var det i alla fall.

Sedan fortsatte färden till dagens lunchställe där vi av lokalbefolkningen fick fick utsökt grillad fisk och kött. Här bodde också ett gäng söta och till synes väldigt vä'nliga katter som höll sig på lagom avstånd men ändå ivrigt bevakade oss medan de väntade på sin tur att få en smakbit av maten. De fick lite fiskrester av en av guiderna innan vi gick tillbaka till jeepen och fortsatte till en annan utsiktspost där det även låg en gammal borg med tillhörande ringmur.

Dagen ahde många skäna utsikter och härliga intryck, den gav också en inblick av bergsbefolkningens vardag och enkla liv när vi körde genom någon bergsby. Härligt att se mer av turkarnas land än bara stranden och turistområdena.


 
 

Inga kommentarer: