söndag, februari 15, 2015

Ute i solen

Idag har kattungarna fått gå ut för tredje gången.

Det märktes att de börjar bli stora nog att uppskatta utelivet och var mycket modigare än tidigare gånger.

Sist de var ute vill jag minnas Mjau som modigast. Hon var modig idag också. Mest imponerade dock Tuss. Tuss satte efter bara en lite stund fart och omväxlande gick och omväxlande sprang ifrån de andra. Jagade vattendroppar som föll från taken. Det känns bra att Tuss är modigast då han kommer att bo ute hos svärmor (med möjlighet att gå in i uppvärmt utrymme) och jaga råttor i alla utrymmen i den nedlagda gård de bor på.
Bamse ska också flytta dit, han var försiktigast idag men jag tänker att det ändå blir bra med Tuss och hennes två äldre katter att söka trygghet hos.

Mjau var lagom modig och såg sig ivrigt omkring. Hon kommer ju ha möjligheten att välja på ute och inne så det känns alldeles lagom.
Ingen av de var jätterädd någon gång och de var glatt ute i vad som i alla fall kändes som 15 minuter.

Det var stundtals lite rörigt med koppel och kattungar som trasslade ihop sig och ville åt olika håll men eftersom vi var två så skickade vi kopplen lite mellan oss när de ville åt helt olika håll.
När jag är ensam får jag nog däremot ta ut de två och två ;) .

Ni som undrar var den fjärde ungen Mini-Max tagit vägen så bor han nu hos min mamma och hennes katt Missi där han ska bli innekatt men sommartid få gå ut i koppel. Mini-Max var den enda som var något reserverad i kullen varför vi valde honom till det.

Mjau (närmast och Tuss)

Tuss (närmast) och Bamse

Mjau

Tuss jagar vattendroppar

Tuss med fart
 
Alla tre (närmast Bamse)
 
Mini-Max och Missi i Max nya hem

Mini-Max tyckte en vågskål var en bra säng
 
 


Inga kommentarer: