onsdag, oktober 15, 2008

Generation Y

Metro gör just nu en artikelserie om oss 80-talister.
Enligt denna arikelserie så kan 80 talisterna beskrivas såhär:

"80-talisterna köper kravmärkt mjölk, har luffat runt i Thailand och vill köpa unisexkläder till sina barn. De får ångest vid tanke på pensionssparande och smältande glaciärer. Befinner sig i ett konstant tillstånd av beslutsvånda. Vill välja rätt partner, rätt utbildning, rätt outfit, rätt karriär, rätt diet, rätt bostadskö och rätt kontakter."

Nu har jag svårt för generaliseringar överhuvudtaget, men om man nu ska göra några så kan jag väl anse att vissa saker stämmer in och vissa känns totalt främmande.
Det hade varit intressant att få lite fakta om hur stor urvalsgrupp man haft för denna forskning om våra vanor och uppfattningar samt hur informationen insamlats.

"En tillsvidareanställning, vad är det? Projektanställning, vikariat eller säsongsarbete brukar det väl heta? Generation Y är varken bortskämd med eller beroende av fast jobb. "

Nu har jag förvisso en tillsvidareanställning, men det var ganska mycket kämpande för att komma dit tycker jag. Svårare än man fåt tuppfattningen av av äldre vänner och bekanta

"Generation Y är uppvuxen i en ström av information. De har tidigt fått lära sig att sålla i flödet och hitta de mest intressanta alternativen. Internet är inte bara ett verktyg utan oumbärligt för att ta sig fram i livet."

Japp det stämmer väl, eller vad säger ni?

Med 80-talisterna kommer en ny tid på arbetsmarknaden. Nu ska det vara kul att jobba.
Förr gick människor till en arbetsintervju och undrade om de skulle kunna få jobbet. 80-talisterna går dit för att se om det är ett jobb som passar dem.

Här håller jag inte med alls. Känns lite konstigt. Om man nu inte redan har ett jobb så försöker man väl få ett, spelar inte så stor roll vad bara det är något man står ut med medan man letar vidare?

Läs hela artiklarna genom att klicka här

Jag kommer nog fortsätta följa denna serie med visst intresse.

Inga kommentarer: