måndag, juni 23, 2008

Rätt eller fel?

Vad tycker ni?
Svd skriver idag bland annat följande:
Sverige är i dag ett av få länder i världen som inte tar betalt av studenter från andra länder. Den socialdemokratiska regeringen utredde hur ett avgiftssystem skulle kunna utformas, men det kom aldrig något lagförslag från utbildningsdepartementet under förra mandatperioden. Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg (fp) har hittills passat i den kontroversiella frågan. Nu ger han klart besked: regeringen är överens om att införa studieavgifter för icke-europeiska studenter.


Läs hela artikeln här:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1395963.svd

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ar synd om alla yngre invandrare som har permanent uppehallstillstand, men som inte kan (minst fem ar i sverige) eller vill ansoka om medborgarskap. I vissa fall blir man av med det andra landets medborgsrskap nar man far ett svenskt. Dessa ungdomar har foraldrar som ofta ar fattiga invandrare sjalva. Dorren till ett dragligt liv stangs for dessa svenskar.

LadyLoor sa...

Men har det sagts att det ska ta betalt av de med permanent uppehållstillstånd i Sverige?
Jag trodde lagen mer inriktade sig på de som bar akomemr hit för studier tillfälligt.
Ska bli intressant att se förslaget i sin helhet sedan.

Sedan kan man ju fråga sig om man ska ha rätt till allt det sociala skyddet i ett land utan att vara medborgare också. Men det är en helt annan fråga. Knepiga gränsdragningar kommer alltid orsaka problem.

David sa...

Personligen anser jag att det är skandal att ta betalt! Sverige är världsledande på många fält och att stänga till och låsa är som att skjuta sig själv i foten! Kunskap bör vara fri och spridas för att få så många vinklar som möjligt på saken och utvecklas. Hur kan man utvecklas och samtidigt värna om demokrati och mänsklighetens bästa om man låser dörrarna? Skandal!