söndag, september 23, 2012

Across Utah

Idag har vi åkt från de nordligare delarna av delstaten Utah ned till den södra delen. Vi befinner oss nu strax ovanför Grand Canyon. Ni vet det där jättehålet i marken som skiljer delstaterna Arizona och Utah åt.

Under cirka sex timmar långa bilresa genom Utah fascinerades vi av många olika färger och vyer. Dessutom fanns även bördigare naturtyper med gröna betesmarker i de delar som får mer regn, ett exempel är Boulder mountain som ståtade med björkar i vackra höstfärger. De i delstaten så vanliga ökenlandskapen får däremot bara ungefär tio millimeter regn per år, med andra ord bara en liten regnskur om året.

Vi har passerat vyer som mest av allt ser utomjordiska ut både till sin färg och form och åkt på vägar som gav även oss icke höjdrädda en lätt svindel.


Snapshots med nervevad ruta i farten


Snapshots tagna någonstans i Grand staircase national monument (park)


Boulder Mountain scenic view

Dessutom gjorde vi ett stopp vid Petrified forest och gick en vandring på några kilometer för att se något så ovanligt som trä som förstenats. Det var häftigt, man kunde se ådring och barkens mönster men ytan såg ut och kändes som sten.


Bit av förstenad trädstam

Ett träd som kanske förstenas så småningom.



Inga kommentarer: