tisdag, september 18, 2012

Hoh Rain Forest

Dagens etapp kom senare under dagen att ta oss in i hjärtat av Olympic national forest.
Startade gjorde den däremot med färden mot La Push Beach. Första stoppet gjorde vi redan innan vi var framme där. Vi stannade spontant till vid kanten av Lake Cresent och beundrade ett stilla, väldigt klart vatten med gott siktdjup:





La Push var en för dagen fin och solig strand men som bar spår av de vindar och höga vågor som kan dra in från "The Pacific ocean". Det fanns till exempel högar av drivved med stora trädstammar längs stranden:






Sedan åkte vi vidare på en väg in i hjärtat av nationalparken. Målet var Hoh Rain forest. En så kallad tempererad regnskog (en regnskog som växer i svalare klimat jämfört med tropisk vilket är det som vi svenskar oftast tänker på när vi pratar om regnskog).
Härlig växtlighet med enorm växtkraft. Det är svårt att med en bild visa hur stort ett träd är men på några av bilderna nedan gör jag ett gott försök.




Den enes död, den andres bröd. Träden fröar av sig och gror bättre i barken på nedfallna delvis förmultnade träd. Mig påminner det om "enter" och deras rotiga, knotiga ben



Ingen idé att försöka nå runt denna stam..




3 kommentarer:

Ninna sa...

Jättefina bilder, vilken underbar miljö! Ser fram emot att få fler reserapporter :) *kram*

Kattis sa...

Himmel så läckert! hoppas ni har det toppen bra :D

Anonym sa...

oj vilka fin o vackra bilder kan bara säga att jag är väldigt avundsjuk på er vilken duktig fotograf du är kram på er o ha en fortsatt härlig resa kram från oss på farmen nytorp o gula fina ,år bra kram kram